Tàda is

Marijke de Jong, zang         Hans Kaldeway, piano         Junior Martir, drums

Tàda zoekt naar liedjes met een ziel.
Beeldend, fluisterzacht, krachtig, spiritueel, sensueel, speels.
Pop, jazz en folk met teksten die raken.
Verhalen over de liefde, de dood, de tijd.
Over hoe mooi de wereld is, de geur van kamperfoelie.

Marijke de Jong heeft zo lang ze zich kan herinneren twee passies: tekenen/schilderen en zingen. Marijke volgde de opleiding 1e graads docent tekenen, schilderen aan kunstacademie Minerva en is werkzaam als beeldend kunstenaar en docent beeldend. Marijke volgde zanglessen bij Wies Bouma, Chris Sweet en Fenny Hoekstra, deed diverse workshops zang; onder andere jazz en improvisatie bij Peggy Larson en volgde de cursus EVTS.
Ze zong bij close harmonykoor Bon Ton, jazzkoor Take a Break, vocal group Tous les Oiseaux d’Europe, a capellakwartet Jansen & Tilanus en backing vocals bij de Steely Dan Tribute band ‘Zo Nu en Steely Dan’.

 

Hans Kaldeway is dirigent, componist, arrangeur en pianist.
Hij volgde de opleiding Koordirectie Lichte Muziek, bij o.a. Tijs Krammer, die hij cum laude afsloot.
Als muzikant, repetitor of muzikaal leider werkte Hans bij vele (muziek-) theaterproducties, opera’s en musicals.
Hans is momenteel muzikaal leider en arrangeur van vocal group Tous les oiseaux d’Europe, van het koor Bladgoud en van de workshopserie The Vocal Sound of…
Als pianist/toetsenist is Hans tegenwoordig te vinden bij De Mensen, MusicaRosa, Waxtaan en…. Tàda!

 

Junior Martir groeide op met verschillende muziekstijlen op zijn geboorte-eiland Curaçao. Na het volgen van diverse workshops en master classes in Nederland en Cuba, behaalde hij in 2000 zijn ‘Deskundigheidsbevordering docent Wereldmuziek’ aan het conservatorium te Rotterdam.
Naast het geven van lessen en workshops en het organiseren van diverse muzikale activiteiten met zijn eigen drum- en percussieschool Ritmo di Mundu, begeleidt hij als drummer verschillende bands en muziekprojecten.